Una altra vegada!

2,99

En Nil i els seus ninots, entre conflicte i conflicte, aprenen a jugar compartint les joguines.

 

Aquest és un bon llibre si…

  • Us interessa el joc col·lectiu i el joc cooperatiu.
  • Voleu tractar amb els nens valors com cedir, col·laborar, o la tenacitat.
  • Cerqueu històries per aprendre a llegir que parlin de les facècies d’aprendre a jugar junts i a compartir.

Descarrega’t l’ebook des d’aquí:

A partir que ja tenim tots quatre personatges de la sèrie, en les properes històries en Nil els portarà propostes d’activitats per fer plegats.

En Nil arriba amb un carretó ple de fustes per fer construccions. Les deixa anar per terra i tots s’afanyen a arreplegar-ne quantes més millor. En Nil en té moltes, la Lina unes quantes menys i el Jotu i el Bip n’han arreplegat molt poques.

En Nil i la Lina comencen a fer una torre cadascú. El Bip i el Jotu primer es barallen per una peça però aviat les apleguen per fer un trenet. Quan s’acaben les peces tots comencen a rondar per mirar les dels altres. El Bip n’agafa una de la Lina i li ensorra la torra. La Lina està molt enfadada. En Nil proposa de fer una torra molt gran amb les peces de tots. Primer els costa deixar les seves peces però aviat entenen que compartint-les, la torra es pot fer molt i molt alta. Tot d’una la torre de tots s’ensorra. Primer fan mala cara però de seguida en Nil els anima a tornar a començar dient: Una altra vegada!

Motivació

Aquesta història se´m va acudir per l’observació dels nens a l’escola quan és l’hora de repartir material de joc.

Sembla ser que cada personatge se sent amo de totes les peces i no entén que els altres se’n quedin unes quantes. “Això teu, això meu” és un dels primers conflictes entre iguals sobre tot perquè d’entrada, la no diferenciació de lo “meu” i lo “teu” pot ser conseqüència del la confusió entre el jo i el no jo. Les mostres d’egoisme arriben mes tard. És en l’encontre, a través del joc que, els agradi o no, aprendran poc a poc a reconèixer les pròpies intencions diferents de les dels altres.

Ja tenim molts motius de conversa amb els infants:

La qüestió és: De qui són o per a qui són les peces? Què fa en Bip quan ja no li queden peces? Perquè s’enfada la Lina? Com ho poden fer per fer una torre molt i molt alta? Què passa quan cau? Què faran?

Els grans, durant la conversa, haurien de deixar que els nen s’expressin, encara que no estiguem del tot d’acord amb la seva opinió. Es tracta de saber què en pensen i portar-los a pensar i a expressar, per exemple, en aquest cas: ells què farien? I sobretot, què passa si la torre cau?